Egypte, land in depressie

Of is het transformatie?

De mens is op zoek naar zichzelf, naar liefde, naar vreugde, naar vrijheid…
De mens is bezig meer van zichzelf te worden, van anderen te houden, van het leven te genieten en vrij te worden…
De mens is onderweg zijn levensplan te volbrengen.

Egypte, land in verandering

Hoe lang wilden de Egyptenaren al niet onder het juk van Mubarak vandaan? Hoe lang wilden zij al zichzelf vrij kunnen uiten? Hoe lang wilden zij al van hun leven iets maken en van het leven genieten? Hoe lang wilden zij al niet vrij zijn? Die wens lag er al heel erg lang. Lang was het een droom. Het leek onmogelijk een stap in de richting van het verwezenlijken van die droom te zetten. Totdat daar ineens de revolutie was. Zij gingen het doen! De Egyptenaren gingen zichzelf bevrijden. Dat was het moment waarop zij jarenlang gehoopt hadden.

Mubarak vertrok. Wat een euforie! Morsi kwam. Nu, zoveel maanden later, zijn de Egyptenaren teleurgesteld. Zij wilden meer rijkdom, maar zijn armer dan tevoren. Zij wilden meer vrijheid, maar waar blijft die? De brandstof bijvoorbeeld wordt nog steeds zo beperkt door de regering aangeleverd, dat zij uren in de rij voor de benzinestations moeten wachten. Ondertussen wordt alles maar duurder. Een blikje tonijn is bijvoorbeeld van 8 Egyptische pond naar 11 Egyptische pond gegaan. Dan ook nog al die bedelaars die er bij gekomen zijn… tja, het leven is er niet leuker op geworden. Als wij door Caïro rijden en de resultaten zien van de regering van Morsi zegt mijn chauffeur steeds: “Morsi moshkillah.” Dat betekent: “Morsi is een probleem”.

Het land en met name de regio om Caïro heen voelt desolaat, verloren, teleurgesteld. Waar blijft die droom? Sommige Egyptenaren hopen nog, maar voor het grootste deel geldt gewoon dat zij moeten zien te overleven met hun familie. Er is geen tijd meer voor een droom als de werkelijkheid verhardt. Het land zit in een depressie, zowel economisch als psychisch. Of zou dit horen bij de transformatie?

Het verhaal van de rups

Ken je het verhaal van de rups die droomde over zijn toekomst? De rups leefde zijn leven, at blaadjes, maakte wandelingen, genoot van de zon. Toch had hij het gevoel dat het leven beter kon zijn en daar droomde hij van. Hij droomde dat hij groter groeide, groener werd, meer poten kreeg. Hij droomde ervan een super-rups te worden. Dromen daarover deed hij al jaren en jaren en jaren. Uiteindelijk besloot hij dat het niet langer bij dromen moest blijven. Hij koos ervoor dat zijn droom uit zou komen. Het moment van die keuze bracht alles in gang.

Ineens voelde hij zich niet zo lekker. Hij ging zich terug trekken en begon een cocon om zich heen te vormen. In die cocon voelde hij dat zijn lichaam afbrak. “O”, dacht hij, “ik droomde van meer poten, een groter en groener lichaam en nu breekt mijn lichaam af en ga ik misschien wel dood. Had ik nu maar nooit zo gedroomd. De Grote Goddelijke Rups wil me nu vast een lesje leren. Was ik nu maar gewoon kleine rups gebleven.” Hij had spijt. Het hele leven leek onder zijn voeten vandaan te zijn geslagen. Hij raakte in een depressie.

In deze periode van diepe depressie was hij diep verzonken in zichzelf. Los van alle contacten met de wereld. Hij had het gevoel dat hij door alles en iedereen in de steek was gelaten en dat hij niets meer waard was. Zijn lichaam was aan het afbreken en hij kon niets meer. Hij voelde dat vechten geen zin meer had. Uiteindelijk besloot hij zich maar over te geven aan de dood. Hij wist bijna zeker dat die op hem wachtte. Het had allemaal geen zin meer. De rups gaf zich over.

Toen voelde hij in één keer dat er nieuw bloed ging stromen. Hij voelde iets raars op zijn rug. Zijn cocon begon te scheuren. Hij zag de zon… en dacht dat hij in de rupsenhemel was. Toen keek hij naar zichzelf in een druppel. Hij schrok. Dit was hij niet meer. Hij was geen rups meer. Hij had vleugels. Hele mooie gekleurde vleugels. Hij had minder poten dan voorheen en was niet meer groen, maar… hij kon vliegen. Vliegen! Hier had hij nooit van durven dromen. Wauw.

Depressie of transformatie

Het verhaal van de rups staat symbool voor de mensheid en de wereld die de transformatie doormaken naar de Nieuwe Energie van het Aquariustijdperk. Mens, land of wereld… uiteindelijk komt het moment dat allen door willen naar de vrijheid van leven in Liefde & Eenheid. Als zij die keuze maken, zullen zij door een periode van verinnerlijking gaan. Voor sommigen zal dat lijken op een vorm van depressiviteit. Deze depressiviteit is een onderdeel van het transformatieproces. Als zij dit echter begrijpen, zal deze overgang niet onnodig zwaar hoeven worden. Dan kunnen zij zich makkelijker overgeven, zodat de vleugels zich kunnen gaan ontvouwen.

Egypte en ook andere landen gaan momenteel door het moment van depressie heen. Ook heel veel bewuste mensen, die de overgang maken, gaan door een periode van depressie heen. Maar kijk eens met andere ogen naar de wereld en naar jezelf. Kijk met de ogen van jouw Goddelijke Zelf, dan kun je misschien al wel de eerste tekenen zien van de vleugels op jouw rug. Geef je over en laat het proces jou leiden.

Het leven bevindt zich in de grootste transformatie aller tijden. Houdt vertrouwen en weet het moment waar je van droomde is nabij. De realisatie van de droom gaat voorbij al jouw verwachtingen!

1 juni 2013
Door Aleiah van der Zant
© Aleiah – Guiding your journey home
Deze tekst mag doorgegeven worden aan iedereen, zolang de datum, auteur en copyright vermeld worden.

Geef een reactie