De oorsprong van Egypte

Egypte is niet zomaar een land. Egypte is één van de oorspronkelijke beschavingen die we na Atlantis gesticht hebben. Egypte is van oudsher een voorloper in de ontwikkeling van het bewustzijn van de aarde. Geen land dat zo vaak in heilige geschriften wordt genoemd. De verhalen uit de Bijbel over Egypte kennen we. In de Koran wordt Egypte 30 keer genoemd. Egypte heeft vanuit zijn oorsprong de taak om het spirituele of het goddelijke te onderzoeken. De oude Egyptenaren bekommerden zich dan ook niet zozeer om het aardse leven, maar om dat wat in de sferen gebeurde. Tevens brachten zij energieën uit de sferen terug naar de aarde. Hierdoor is Egypte altijd een kanaal geweest tussen ‘hemel en aarde’. Vaak worden de vernieuwingen die voor de mens in het goddelijke bewustzijn klaarliggen als eerste in Egypte geankerd.

Toen het bewustzijn van de mensheid steeds verder dichtging of verdichtte, kwamen er buitenlandse overheersers die Egypte gingen besturen. Zij brachten onvrijheid met zich mee. De verhalen die we horen over machtige farao’s en slaven die piramiden bouwden horen niet bij de oorspronkelijke leiders van Egypte. Deze verhalen horen bij de buitenlandse overheersers. Door die buitenlandse overheersing verloren de Egyptenaren hun vrijheid. Diverse families uit het Oude Egypte hebben deze overheersers verdreven en gouden tijden gecreëerd. Denk hierbij aan de achttiende dynastie van het Nieuwe Rijk met onder andere Hatsjepsoet, Echnaton en Toetanchamon. Zij gaven de mensen hun vrijheid terug. Onder Ramses II werd Egypte een waar paradijs met overvloed voor alle mensen.

Tijdens het Nieuwe Rijk werden de blauwdrukken voor volledige vrijheid van het menselijke bewustzijn op aarde neergelegd. Het waren blauwdrukken die pas vele duizenden jaren later actief zouden worden namelijk in deze tijd. Na het Nieuwe Rijk ontstond er weer verval in Egypte en ontstond er wederom onvrijheid. Die onvrijheid heeft Egypte én de mensheid tot voor kort geregeerd. Daar zijn we nu verandering in aan het brengen!

18 augustus 2013
Door Aleiah van der Zant
© Aleiah – Guiding your journey home
Deze tekst mag doorgegeven worden aan iedereen, zolang de datum, auteur en copyright vermeld worden.

Geef een reactie