Key Door 2

Wil jij leven in een overvloed van geld, energie en vrijheid?

In deze blog ga ik het hebben over wat er gaande is op aarde op het gebied van geld en waarom het zo belangrijk is dat we ons losmaken van dat systeem en leren om de schepper te zijn van onze eigen stroom aan geld en energie in vrijheid.

Paul Valery zei het enige jaren geleden zo: “Nooit eerder heeft de mensheid zoveel macht gecombineerd met zoveel wanorde, zoveel zorgen met zoveel mogelijkheden tot vermaak en zoveel kennis met zoveel onzekerheid.” Dit zei hij ver voor de corona crisis, nu is het meer waar dan ooit.

Een paar jaar geleden was ik op reis en vroeg mezelf af wat ik als erfenis achter zou willen laten als ik er straks niet meer ben. Geen erfenis in de vorm van geld, maar in de vorm van bewustzijn. Ik kwam uit op het idee van zeven grote jaarcursussen die bijna alle thema’s van het leven zouden beslaan. De zeven thema’s werden mij toen ook helder. Ik wist alleen de volgorde nog niet. Per jaar zou ik kiezen uit deze thema’s. Ondertussen heb ik drie jaarcursussen gegeven en in 2021 komt de vierde eraan. Eind 2020 werd mij helder wat het thema van de cursus in 2021 moest worden, namelijk Geld, Energie, Vrijheid.

Waarom mijn keuze op dit thema valt voor dit jaar, ga ik uitleggen aan de hand van hoe het er financieel en economisch voorstaat op aarde. Dat doe ik in een notendop uiteraard. Daar gaan we.

Eigenlijk is iedereen ermee bekend dat geld cijfertjes zijn op papier of op jouw internetbankieren gebaseerd op vertrouwen. Als we immers met zijn allen ons geld zouden gaan halen bij de banken, dan vallen de banken om. Niets nieuws volgens mij.

Vroeger was ons vertrouwen in geld gekoppeld aan goud. Banken hielden voor een deel goud aan om het vertrouwen in het geld te bewaren. Vijf decennia geleden werd de koppeling met goud losgelaten. Dat was in 1971. Dat heeft gigantische consequenties gehad. Die consequenties kunnen we terugzien in cijfers.

Het begrotingstekort van de VS was in 1970 2,8 miljard dollar. In 2021 wordt het begrotingstekort ingeschat op 3500 miljard dollar. Een tekort wat op dit moment met name door de geldpersen van de Federal Reserve gefinancierd kan worden. Dit gebeurt niet alleen in de VS, maar wereldwijd draaien de geldpersen om de huidige crisis aan te kunnen.

Voor de crisis in 2007 uitbrak, was er ruim 800 miljard dollar aan geld in omloop. Er was bijna 100 jaar voor nodig om deze hoeveelheid geld in omloop te brengen. Sindsdien is dit uitgegroeid tot meer dan 5.000 miljard dollar. Er is momenteel dus zes keer meer geld in omloop dan enkele jaren geleden.

“Is dat erg?” vraag je je misschien af. Tot voor kort was dit geen probleem, omdat het vooral de banken en de 1% bovenlaag van de samenleving ten goede kwam. Zij investeerden het, maar consumeerden het niet. Inflatie ontstaat pas als het geld gebruikt wordt voor consumptie, ofwel als de gewone mens het gaat uitgeven.

Momenteel wordt er veel geld (ik bedoel heel veel geld) bijgedrukt om de steunpakketten voor de coronacrisis te betalen. Er komt dus binnen afzienbare tijd veel geld bij en dat geld komt in handen van de gewone mens. Door corona kunnen we echter al bijna een jaar geen geld uitgeven. Wat gaat er gebeuren wanneer er straks weer meer mogelijk is? Al het geld dat zich ophoopte op de bankrekeningen zal bliksemsnel de economie in stromen en de prijzen de hoogte in jagen. Inflatie dus.

De mensen met weinig geld zullen als eerste het slachtoffer zijn van inflatie. Zij besteden namelijk een groter deel van het inkomen aan voedsel en andere basisbehoeften. Als je 20% van je inkomen besteedt aan voedsel en de prijzen stijgen met de helft, heb je een serieus probleem.

Nog wat meer cijfers. De wereldwijde schulden zijn inmiddels gestegen tot 255.000 miljard dollar! De wereldwijde schulden liggen zo ongeveer 87.000 miljard dollar hoger dan tijdens de financiële crisis. De schulden zijn nu zo hoog dat het steeds moeilijker wordt om ze nog langer te laten stijgen. Dat zorgt voor problemen, omdat de rente niet betaald kan worden als de schulden niet langer toenemen. Centrale banken hebben dit probleem een tijdje kunnen uitstellen door de rente massaal te verlagen en richting nulpunt te duwen. Dus dat is een reden voor de lage rente!!! Hierdoor werd er een beetje tijd gekocht, maar het verandert weinig aan het failliet van het systeem.

Momenteel gaat er zo’n 15% van het inkomen naar de rente op onze schulden, maar als er niets veranderd dan betalen we over 15 jaar meer dan 40% van ons inkomen aan rente. Door de coronacrisis treedt hier ook nog een versnelling op, want nog nooit groeide onze staatsschuld zo hard als in 2020. Kortom, de westerse wereld is failliet. Alleen we merken het nog niet.

Daarom is het belangrijk dat je jezelf gaat bevrijden van het systeem en gaat vertrouwen op jouw eigen creatiekracht. Creatiekracht stroomt bij de meeste mensen echter niet vanzelfsprekend. Zodra we naar school gaan, leren we bijvoorbeeld dat we ons best moeten doen. Je best doen is het eerste wat je moet afleren als je jouw creatiekracht wilt bevrijden. We leren ook dat werk, tijd en geld met elkaar verbonden zijn. Als maatschappij zijn we ervan doordrongen dat je een bepaalde tijd moet werken om een bepaalde hoeveelheid geld te ontvangen. Creatiekracht maakt hier korte metten mee. Hoe heerlijk is het als je je tijd terugkrijgt en ook nog eens geld hebt. Dan hebben we het dus echt over vrijheid.

Makkelijker gezegd dan gedaan, denk je misschien. Maar als het zou kunnen, zou je dan een van de eersten of de laatsten willen zijn? En misschien wel de belangrijkste vraag: “Hoe word je een van de eersten die zo leven?”

Dat leer je in de cursus Geld, Energie, Vrijheid. Daarin ga ik je als eerste ga ik je leren hoe de werkelijkheid functioneert. Stap voor stap ga je begrijpen hoe je van de onbewuste schepper van jouw leven een bewuste schepper kunt worden. We gaan ook kijken, waar energie vast zit en deze weer laten stromen. Je gaat ontdekken, dat passie voltooid verleden tijd is en gaat leren om de vraag “Wat wil ik?” te beantwoorden. Ik ga je ook leren hoe je energie voor je kunt laten werken, zodat je dat wat je wilt, kunt realiseren. We gaan het uiteraard ook hebben over geld. We gaan geld eens goed bekijken. Ook gaan we het hebben over vrijheid. Wat is vrijheid en hoe graag willen we nu werkelijk vrij zijn? Uiteindelijk zal ik gaan uitleggen hoe geld, energie en vrijheid met elkaar verbonden zijn.

Na deze cursus:

  • Ben je opgeruimd op fysiek, emotioneel en mentaal vlak.
  • Heb je overzicht over jouw financiën en inzicht in hoe je met geld omgaat.
  • Weet je wat je energie geeft in jouw leven en wat niet meer.
  • Kun je energie vrijmaken, vermeerderen en richting geven.
  • Heb je jezelf vrijgemaakt van wat anderen of de wereld vinden en kun je jouw eigen unieke leven gaan vormgeven.
  • Leef je vanuit overvloed als jouw geboorterecht.
  • Weet je hoe het werkt in de wereld van geld, energie, vrijheid.
  • Is het leven een feestje!

De cursus start op donderdag 4 maart. Iedere 4 weken wordt er op een donderdag een opname gemaakt. Daar kun je livestream bij zijn, maar als dat niet uitkomt, maakt dat niet uit, want de opnames kun je 4 weken lang bekijken.

Meer informatie over deze cursus vind je hier.

Ik hoop dat deze blog je meer inzicht heeft gegeven in de huidige stand van zaken en je het vertrouwen heeft gegeven dat je jezelf helemaal kunt losmaken van het beperkende systeem en kunt gaan leven in een overvloed aan geld, energie en vrijheid.

 

Bronvermelding:
E-book – Het eindspel van ons financieel system door Maarten Verheyen. Ontvang het e-book zelf door je in te schrijven op zijn nieuwsbrief via https://landing.beurs.com/optin1612112224165?rh_ref=7db7c317&utm_source=email  (De pagina gaat over de silver squeeze, maar door je daarvoor in te schrijven ontvang je echt dit e-book. Ik heb dit zelf geverifieerd bij Maarten Verheyen. Tevens ontvang je ook zijn documentaire over het eindspel (ook een aanrader) en uiteraard zijn nieuwsbrief. Uitschrijven kan altijd.)

 

4 februari 2021

Door Aleiah van der Zant
© Aleiah – Guiding your journey home
Deze tekst mag doorgegeven worden aan iedereen, zolang de datum, auteur en copyright rechten vermeld worden.