Waar sta jij in jouw leven?

Waar draait jouw leven om? Geld, succes, familie, partner, vrienden? Of draait jouw leven om jezelf? Klinkt dat laatste egoïstisch? Waarom? Wat als jij nu eens het allerbelangrijkste wordt in jouw leven? Stel je maakt jezelf het middelpunt van JOUW leven? Jij wordt niet het middelpunt van het leven van anderen. Dat is namelijk inderdaad egoïstisch. Maar je wordt het middelpunt van jezelf, van jouw leven. Hoe zou jouw leven er uit zien als je jezelf centraal zou stellen?

“Waarom zou je jezelf centraal willen stellen?” vraag je je misschien af. “Waarom niet?” vraag ik dan terug. “Waarom niet, na al die levens dat je iets buiten jezelf centraal hebt gesteld? Al die levens dat andere mensen, de gemeenschap, een land of de wereld belangrijker waren dan jij? Wat hebben die jouw gebracht behalve karma? En wat heeft het opgelost dat jij altijd aan iets buiten jezelf dacht? Is de wereld er beter van geworden? Zijn de mensen waarvoor jij je opofferde uit hun lijden verlost?” Het eerlijke antwoord is “nee”.

Opoffering heeft ons gedurende het Vissentijdperk, dat duurde van het jaar 0 tot het jaar 2000, gediend. Jezus leerde ons aan het begin van het Vissentijdperk over opoffering en dienstbaarheid. Waarom? Hij wist dat wij als mens het tijdperk zouden ingaan waarin wij zouden gaan leven vanuit ons zonnevlechtchakra. Daarin zouden wij onze ‘ik’ en ons ego gaan ontdekken. Via opoffering en dienstbaarheid konden wij verzachting aanbrengen in de lessen die wij als mens vanuit onze zonnevlecht mochten leren. Het heeft ONS dus gediend. Juist ja, onszelf… Opoffering en dienstbaarheid gaf onszelf een goed gevoel. We werden gezien, aardig gevonden, misschien wel op handen gedragen…

Nu zitten wij in het Aquariustijdperk, waarin wij gaan leren leven vanuit ons hartchakra. Ineens worden opoffering en dienstbaarheid niet meer bekrachtigd. Ineens geeft het ons niet meer het goede gevoel dat wij er eerst van kregen. Het kan zich zelfs tegen jou gaan keren. Vaak ga je ook voelen dat het alleen maar met anderen bezig zijn jou tegenhoudt in jouw ontwikkeling. Je voelt dat het jou leegtrekt en jou futloos maakt.

Wat staat ons dan nu te doen als opoffering en dienstbaarheid niet meer werken? Nu gaat het over jou. Het Aquariustijdperk gaat over onvoorwaardelijke liefde en die begint bij jezelf. Je kunt alleen een bron van onvoorwaardelijke liefde zijn als je jezelf helemaal hiermee gevuld hebt. Die liefde begint in ons hartchakra. Tijdens het Aquariustijdperk gaan we dan ook als eerste leren leven vanuit ons hartchakra. Kun je de liefde in jouw hartchakra voor jezelf voelen? Kun je jezelf daar helemaal mee vullen? Kun je voelen dat dit leven over jou gaat?

Dit leven, het leven waarin je eindelijk naar jezelf gaat, daar heb je zzzooooo lang op gewacht. Levenslang heb je je voorbereid om nu eindelijk naar jezelf te mogen gaan. Je hebt liefde voor andere mensen ontdekt en ervaren in andere levens, zodat je weet wat houden van is. Nu je dat weet mag je dat aan jezelf gaan geven. Je hebt andere mensen leren waarderen in vorige levens, nu mag je jezelf gaan waarderen. Je hebt je opgeofferd en bent dienstbaar geweest, nu mag je jezelf gaan dienen. En dat, lieve mensen, dat gaat de wereld veranderen.

Onvoorwaardelijke liefde voor onszelf lost al ons karma op. Als ieder mens zijn karma oplost, regeert de liefde de wereld. Het enige wat jij hoeft te doen is jouw steentje bij te dragen. Jouw eigen steentje wel te verstaan. In deze tijd hoef je alleen nog maar jouw eigen steen te dragen. Jouw steen van liefde wel te verstaan. Je zult ontdekken dat het geen zware steen is, maar een parel die jou vleugels geeft.

9 augustus 2013
Door Aleiah van der Zant
© Aleiah – Guiding your journey home
Deze tekst mag doorgegeven worden aan iedereen, zolang de datum, auteur en copyright vermeld worden.

Geef een reactie