Veiligheid, zekerheid, tijd… alles verandert!

Niets in het leven is zeker of de enige zekerheid die we hebben is dat alles constant verandert. Is dat erg? Niet als je je hieraan over kunt geven en als je met onzekerheid kunt leven. Wel als je het leven wilt controleren en graag zekerheid hebt. Zekerheid en veiligheid hangen nauw met elkaar samen. Dat geldt uiteraard ook voor onzekerheid en onveiligheid.

Verandering hangt nauw samen met tijdsbelevening. Tijd is een man-made creation. Het universum kent immers geen tijd. Alleen wij hier op aarde kennen tijd. Tijd kan langzaam gaan en snel gaan. Die ervaring kennen we allemaal. Bewustzijn en tijd hangen nauw samen. Als je een hoger bewustzijn krijgt, gaat de tijd sneller. Als je een lager bewustzijn hebt, gaat de tijd langzamer. Denk maar aan als je ziek bent, dan wordt je bewustzijn lager en gaat de tijd langzamer. Als je je energiek voelt, bewust bent en van het leven geniet, gaat de tijd sneller.

Vroeger, toen de mensheid nog minder bewust was dan nu, liep de tijd langzamer dan nu. Daardoor veranderde er minder, waardoor het leek alsof er meer zekerheid en veiligheid was. Je zou ook kunnen zeggen dat we toen vast zaten en geen kant op konden. Het is maar net hoe je het ervaart.

Nu het bewustzijn van de mensheid exponentieel groeit, gaat de tijd veel sneller. Dat wil zeggen dat er meer gebeurt in een korte tijd. Dat ervaren we momenteel bijna allemaal. Doordat er in een korte tijd zoveel gebeurt, zijn we vaak van het ene nog niet bijgekomen of staat het volgende alweer op de stoep. Dat geldt zowel voor onszelf als voor wat er in de wereld gebeurt. We kunnen het soms nauwelijks nog bijbenen.

Op dit moment zijn er twee mogelijkheden. Of je past struisvogelpolitiek toe of je gaat met de stroom mee in volledige overgave. Stel je staat in een rivier. Het water stroomt langs je heen. Kijk je stroomopwaarts richting datgene wat naar je toekomt? Of neem je een hap met adem en duik je met jouw hoofd onder water in de hoop dat dat wat naar je toekomt jou niet raakt? Je snapt uiteraard dat dat laatste risicovol is, want je kunt nergens op anticiperen. Het eerste scenario is echter confronterend, omdat je ziet wat op je afkomt. Hierdoor kun je het echter wel ontwijken, opvangen en voorbereid zijn. Kortom, wat er naar je toekomt kun je niet veranderen, wel hoe je ermee omgaat. Dat geldt in ieder geval op het niveau van de persoonlijkheid.

En dat is nou precies het niveau waarop we onveiligheid en onzekerheid ervaren. Ons Goddelijke Zelf kent die onveiligheid echter niet. Dus wil je diepe veiligheid ervaren, dan zul je ook jouw persoonlijkheid en Goddelijke Zelf moeten gaan verbinden. Jouw Goddelijke Zelf is pure liefde. Als jij je als persoonlijkheid hieraan kunt overgeven, zal het goddelijke in jou ankeren. Dat ankerpunt creëert innerlijke veiligheid, wat er ook om je heen gebeurt. Dat is wat we nodig hebben in deze hectische tijd.

26 februari 2016
Door Aleiah van der Zant
© Aleiah – Guiding your journey home
Deze tekst mag doorgegeven worden aan iedereen, zolang de datum, auteur en copyright rechten vermeld worden.

Geef een reactie