Het verhaal van de rups

Een tijdloos verhaal over onze huidige ontwikkeling als mens

Ken je het verhaal van de rups die droomde over zijn toekomst? De rups leefde zijn leven, at blaadjes, maakte wandelingen, genoot van de zon. Toch had hij het gevoel dat het leven beter kon zijn en daar droomde hij van. Hij droomde dat hij groter groeide, groener werd, meer poten kreeg. Hij droomde ervan een super-rups te worden. Dromen daarover deed hij al jaren en jaren en jaren. Uiteindelijk besloot hij dat het niet langer bij dromen moest blijven. Hij koos ervoor dat zijn droom uit zou komen. Het moment van die keuze bracht alles in gang.

Ineens voelde hij zich niet zo lekker. Hij ging zich terug trekken en begon een cocon om zich heen te vormen. In die cocon voelde hij dat zijn lichaam afbrak. “O”, dacht hij, “ik droomde van meer poten, een groter en groener lichaam en nu breekt mijn lichaam af en ga ik misschien wel dood. Had ik nu maar nooit zo gedroomd. De Grote Goddelijke Rups wil me nu vast een lesje leren. Was ik nu maar gewoon kleine rups gebleven.” Hij had spijt. Het hele leven leek onder zijn voeten vandaan te zijn geslagen. Hij raakte in een depressie.

In deze periode van diepe depressie was hij diep verzonken in zichzelf. Los van alle contacten met de wereld. Hij had het gevoel dat hij door alles en iedereen in de steek was gelaten en dat hij niets meer waard was. Zijn lichaam was aan het afbreken en hij kon niets meer. Hij voelde dat vechten geen zin meer had. Uiteindelijk besloot hij zich maar over te geven aan de dood. Hij wist bijna zeker dat die op hem wachtte. Het had allemaal geen zin meer. De rups gaf zich over.

Toen voelde hij in één keer dat er nieuw bloed ging stromen. Hij voelde iets raars op zijn rug. Zijn cocon begon te scheuren. Hij zag de zon… en dacht dat hij in de rupsenhemel was. Toen keek hij naar zichzelf in een druppel. Hij schrok. Dit was hij niet meer. Hij was geen rups meer. Hij had vleugels. Hele mooie gekleurde vleugels. Hij had minder poten dan voorheen en was niet meer groen, maar… hij kon vliegen. Vliegen! Hier had hij nooit van durven dromen. Wauw.

Door Aleiah van der Zant
© Aleiah – Guiding your journey home
Deze tekst mag doorgegeven worden aan iedereen, zolang de datum, auteur en copyright rechten vermeld worden.

Geef een reactie