Het is begonnen!

Het zijn Bijbelse tijden deze Pasen

Vrolijk Pasen! Kunnen we dat zeggen met wat er allemaal gaande is op aarde en in de sferen? Kunnen we ondanks alles wat er los komt en naar buiten komt, toch de stabiliteit bewaren in ons innerlijk?

Wat een tijd! Hier in Egypte, uitkijkend over de Rode Zee, krijg ik een gevoel over wat er energetisch gaande is op aarde. Gisteren (paaszaterdag 19 april 2014) was de dag van de belofte. Een dag die ons hoop gaf, waarin we even mochten voelen waar we uiteindelijk naar toegaan.

Hier in Marsa Alam was het windstil. Dat is uniek! Ook de zee was stil en we konden veilig op zee snorkelen. De wonderbaarlijke onderwaterwereld liet ons prachtige koralen zien, vissen en zelfs twee enorme schildpadden. Zo uitte de belofte zich hier. Hoe heeft deze zich bij jou geuit?

Maar het was toch echt stilte voor de storm. Vannacht werd het namelijk al anders. Storm en onrust kwamen opzetten. Vandaag is het zelfs bewolkt. De zee is onheilspellend. Tevens heeft het iets mysterieus.

De paasdagen vallen dit jaar precies voor de belangrijke datum van 22 april. Wat betekent dit voor ons en de aarde?

In deze tijd herdenken we dat Jezus aan het kruis “stierf” en opstond. Waarom stierf Jezus? Waarom liet een meester als hij het toe, dat hij aan het kruis genageld werd? Heb je je dat ooit wel eens afgevraagd? Waarom kon hij geen verlossing brengen zonder dat lijden waar hij doorheen moest?

De vraag is: “Was de mens wel toe aan verlossing?” Is dat een rare vraag? Waarom? Hoeveel mensen zijn niet verslaafd aan drama en lijden? Hoeveel mensen willen geen verlossing?

Nu ruim 2000 jaar later mogen we die vraag omdraaien. Hoeveel mensen willen er wel verlossing? Ofwel hoeveel mensen kiezen voor vrijheid? Dat worden er gelukkig steeds meer. In ieder geval zijn het er genoeg om in deze tijd dat op aarde te realiseren, waar de mens ten tijde van Jezus nog niet aan toe was.

De aarde wordt verlost!

Op aarde gebeurt nu hetzelfde als in Egypte tijdens de revolutie. (Zie het artikel “De evolutie van het bewustzijn van Egypte”.) De energie die vastzat in de aarde komt los. Nog nooit was er zoveel energie in beweging op aarde! De energie op en in de aarde lag duizenden jaren vast en vormde het anker voor de mensheid op aarde. Het anker is losgeslagen en de boot van de mensheid koerst de volle zee op. De zee die zich ontdoet van alle energie die hij opgeslagen heeft gedurende duizenden jaren. Die zee die woest is en alles naar buiten laat komen. Hoe veilig voel jij je op de boot? Kun je voelen dat je nergens bang voor hoeft te zijn?

Dat laatste lijkt moeilijk. Want wat komt er veel naar buiten! Juist uit de bewuste mens komt veel energie los. Alles lijkt naar buiten te komen. Niets kunnen we meer verbergen, zowel mentaal, emotioneel als fysiek. Zorg goed voor jezelf en jouw lichaam in deze tijd. Heb jezelf lief en sta toe dat alles naar buiten komt. Dat is de beste manier om deze dagen door te komen.

Deze dagen zijn een gigantische fysieke en energetische reiniging voor de aarde. De (bewuste) mens mag hier op mee trillen. Vergeet niet de belofte van paaszaterdag! Er was niet alleen stilte voor de storm, er komt ook stilte na de storm.

Voor nu houd je vast als we volle zee op koersen en omarm alles wat naar buiten komt.

Vrolijk Pasen!

20 april 2014
Door Aleiah van der Zant
© Aleiah – Guiding your journey home
Deze tekst mag doorgegeven worden aan iedereen, zolang de datum, auteur en copyright vermeld worden.

Geef een reactie