Gelukkig nieuwjaar en prettige kerstdagen

In een tijd waarin niets hetzelfde blijft zelfs de tijd niet

Tijd, waar blijft de tijd. Gelukkig nieuwjaar allemaal. Dat kan ik nu zeggen op 22 december, want de tijd is veranderd. Vorig jaar op 21 december 2012 sloten we een tijdperk af. Herinneren jullie het nog? Mensen die boten hadden gebouwd, omdat de aarde zou vergaan? Op 22 december vorig jaar begon het Nieuwe Tijdperk. In het Nieuwe Tijdperk wordt en is alles anders.

Nieuwe Oud & Nieuw

Wat als eerste veranderd is, is de jaarwisseling. Voorheen begon het nieuwe jaar op 1 januari en nu dus op 22 december. Oud & Nieuw kunnen we dus eigenlijk beter op 21 december gaan vieren… maar ja 31 december is nog wel zo praktisch in een wereld, waarin nog niet iedereen doorheeft dat dit veranderd is. Zo zijn we dus vandaag aan het tweede jaar in het Nieuwe Tijdperk begonnen. Ik wens jullie dan ook een sprankelend en lichtgevend nieuwjaar, waarin je de vreugde mag voelen van het onderdeel zijn van de grootse veranderingen die gaande zijn op aarde.

De winterzonnewende op 21 december vormt vanaf heden de laatste dag en dus afsluiting van het oude jaar. Dit is de kortste dag van het jaar. De zon staat dan het verst van ons (op het noordelijk halfrond) af. Na 21 december gaat de zon weer ‘dichterbij’ komen. 21 december is dus eigenlijk een heel logische datum om de zonnekalender op te baseren. Dat er ooit voor gekozen is om het nieuwe jaar op zomaar een dag als 1 januari te laten beginnen, is niet helemaal goed ‘afgestemd’. De kortste dag van het jaar geeft een duidelijke ommekeer aan. Een prachtig moment om het oude achter te laten en aan een nieuw jaar te beginnen.

Dat doet de aarde immers ook. Iedere winterzonnewende komt de zon op door de poorten van de tempel van Karnak in Luxor. De zon schijnt dan vanaf begin tot einde door de tempel. De hele hal in het midden van de tempel wordt dan door de zon verlicht. Een bijzonder schouwspel! Wij hadden het geluk om het dit jaar in levende lijve mee te maken en ook werkelijk te voelen wat dit betekent.

De bouw van de tempel van Karnak is speciaal afgestemd op de zonsopgang van de winterzonnewende. Als de zon schijnt door de hal van de tempel gaat het licht de aarde in en maakt de meridianen van de aarde schoon. Karnak is één van die plekken op aarde, die speciaal gebouwd is om de aarde te helpen bij het schoonmaken van haar meridianen. De zon krijgt via de tempel toegang tot de meridianen en het licht stroomt vanaf Karnak tempel door alle meridianen op aarde. Tijdens de zonsopgang wordt dit aangezet en in de loop van de dag verspreidt het zich over de aarde. Zo krijgt de aarde een ‘reset’.

Deze kracht van de tempel van Karnak is lange tijd minder sterk geweest, maar neemt sinds de ingang van het Nieuwe Tijdperk weer toe. Zo worden oude maar zeer relevante gebeurtenissen in ere en kracht hersteld. Hierdoor wordt de aarde voorbereid en geholpen om een steeds hoger bewustzijnsniveau te gaan dragen.

Ook wij als mens kunnen ons hierop afstemmen en meedoen met de ‘reset’. Zo bereiden wij ons lichaam voor om een steeds hoger bewustzijnsniveau te gaan dragen.

Nieuwe kerst

De kerst vindt nu dus plaats in de eerste week van het nieuwe jaar. De kerstdagen die in het teken staan van de GEBOORTE van Jezus behoren tot de eerste dagen van het nieuwe jaar. Hoe kan een jaar mooier beginnen dan met de herinnering aan de geboorte van de Christus, die uiteindelijk in ieder mens mag plaatsvinden. Tijdens de kerstdagen komt er een enorme lichtimpuls naar de aarde. Deze roept de mens ieder jaar weer om een stukje meer van de Christus in zichzelf te openbaren. De roep geldt voor ieder mens en dus niet alleen voor Christenen.

De Christus openbaart zich in de mens als hij/zij de persoonlijkheid heeft overstegen en vanuit de verbinding met zijn/haar goddelijke zelf gaat leven. De mens heeft dan het lijden aan het kruis genageld en is opgestaan in de liefde. Deze mens leeft vanuit en in de liefde. De Christus openbaart die eeuwige bron van liefde in ons. Dat is voor ieder mens voorbehouden. De enige vraag is wanneer een mens ervoor kiest om deze te gaan openbaren. Het goddelijke wacht geduldig.

Toch gaat iedere kerst de roep over de aarde: “Mens sta op. Herinner je wie je bent en waarom je hier bent. Weet je nog waar je vandaan komt? Weet je nog dat jouw oorsprong goddelijk is? Het goddelijke wacht hier op jou. Laat je het weten als je er klaar voor bent, mens, om dit te ontvangen?”

En als die roep geweest is, krijgt de mens weer een jaar de tijd om zich te gaan herinneren. Althans zo is het nu. Vroeger vormden de kerstdagen immers de laatste dagen van het jaar. Toen gingen we tijdens de kerstdagen terugkijken op wat er afgelopen jaar gebeurd was.

Nu worden tijdens de kerstdagen de potentiëlen voor het komende jaar naar de aarde gebracht. Deze eerste week van het nieuwe jaar is dan ook cruciaal. Ikzelf leg dan ook vast hercreaties neer voor alles wat er komend jaar eventueel staat te gebeuren. Tevens haal ik het hoogste potentieel, de hoogste bedoeling, voor komend jaar naar mij toe en anker dat in het New Energy Grid. Als je dat doet, ga je heel bewust het nieuwe jaar in. Hierdoor kunnen ook nieuwe/hogere potentiëlen de kans krijgen om bekrachtigd te worden. Je kunt zelfs dus potentiëlen creëren in deze tijd, die anders niet gemanifesteerd zouden worden.

Bewust of onbewust? Dat is de keuze!

Door de ommezwaai tussen kerst en oud & nieuw ontstaat deze enorme kans voor de mens. Als de mens hier bewust mee omgaat althans. Zo niet, dan leeft de mens gewoon nog voort in de oude tijd en de oude volgorde. Niets mis mee. Het goddelijke zelf wacht al duizenden jaren, die paar jaar kunnen er ook nog wel bij. Want zo lang duurt het niet meer totdat de mensheid en de aarde volledig ontwaken.

Voor jou en ieder mens is het echter een keuze om dit bewust of onbewust mee te maken. Ik kan je uit eigen ervaring vertellen, dat het bewust meemaken onvergetelijk is. Zoals gisteren de zonsopgang in Karnak.

IMG_0145

22 december 2013
Door Aleiah van der Zant
© Aleiah – Guiding your journey home
Deze tekst mag doorgegeven worden aan iedereen, zolang de datum, auteur en copyright vermeld worden.

Geef een reactie