2014: erop of eronder?

Wat een jaar waar we aan begonnen zijn! Geen rustige aanloop in januari van “we gaan eens zien wat er dit jaar gaat gebeuren”, maar gelijk op volle kracht vooruit. Pas nu februari een beetje gevorderd is, lijkt het even rustig te worden. We mogen terugkijken op bewogen weken, die 2014 geopend hebben.

Bewogen weken vol confrontaties en keuzemomenten. Gaan we rechtsaf of linksaf? Gaan we alleen of samen verder? Gaan we struisvogel spelen of met de billen bloot? 2014 is het jaar van erop of eronder. Dat geldt voor onszelf en onze ontwikkeling. Het geldt voor onze relaties. En het geldt voor de aarde en de mensheid. Alleen voor die laatste twee ligt de keuze eigenlijk al vast.

De aarde en de mensheid als geheel kiezen “erop”. De weg van “eronder” is allang geen realiteit meer voor de aarde. Alleen de werkelijkheid gaat dit steeds duidelijker weergeven. Oude structuren zullen nog verder afbrokkelen, het weer zal nog meer extremen laten zien en nog meer civiele onrust zal gaan ontstaan. Besef als je dit ziet gebeuren, dat het de laatste stuiptrekkingen zijn van het oude systeem. De aarde en de mensheid hebben immers duidelijk gekozen voor “erop”. “Eronder” bestaat niet meer als toekomstscenario. Alleen betekent dit voor alle oude structuren, dat zij ten onder zullen gaan. Zij zullen gaan verdwijnen.

En jij, verdwijn jij mee met of in de oude structuren? Of sta je standvastig op jouw rots als zij in zee verdwijnen? Waar sta jij: aan de kant van “erop” of aan de kant van “eronder”? De individuele mens, jij dus, krijgt aan het begin van 2014 deze keuze voorgelegd. Dus wat gaat 2014 voor jou betekenen: erop of eronder?

Als je ervoor kiest om alles bij het oude te houden, zul je gaan ervaren dat jouw leven gaat instorten, dat je (in de loop van de jaren die komen gaan) teleurgesteld raakt, dat je last gaat krijgen van van alles en nog wat en dat de wetten van karma voor jou nog actief zijn. In het begin kan het leven nog door lijken te kabbelen, maar al snel zullen de eerste veranderingen/tegenslagen zich gaan aandienen. Steek je je hoofd dan nog verder in het zand of neem je nog snel even de nooduitgang naar het Nieuwe Leven?

Als je ervoor kiest om met het nieuwe mee te gaan, betekent dat dat je niet wacht totdat het oude is afgebroken. Bij voorbaat breek je het oude zelf maar af, zodat je mee kunt helpen bouwen aan het Nieuwe Leven. Meestal weet je niet eens hoe dat eruit zal gaan zien. Er is echter een diep vertrouwen in jou, dat je weet dat dit jouw weg is. Welke hobbels er ook zullen komen, je weet dat alleen deze weg jou de bevrijding zal brengen waar je zo naar verlangt. Dat diepe innerlijke weten en vertrouwen leidt jou op jouw weg. Al breekt alles om jou heen af, je weet “ik ben vrij”.

Vrijheid ontstaat als je niets meer te verliezen hebt. Als je diep beseft dat het oude toch al verloren is en dat je je er maar beter niet aan vast kunt houden om niet mee ten onder te gaan. 2014 is dan ook het jaar van vrijheid. Dit jaar kun je je van alles vrijmaken en ware vrijheid manifesteren door simpelweg alles los te laten, omdat je niets meer te verliezen hebt. Dan zul je voelen, wat vrijheid werkelijk is. Dit zal een diepgaande ervaring zijn.

Relaties staan zwaar onder druk in 2014. Aangaande relaties kunnen we dezelfde vraag stellen: “erop of eronder?” Veel relaties zullen 2014 niet overleven en als zij overleven zullen ze dat volledig vernieuwd doen. De oude relatie is hoe dan ook ten dode opgeschreven. Of je gaat allebei mee met het vernieuwen van de relatie of de relatie wordt verbroken, tenzij je ervoor kiest om samen ten onder te gaan. Een andere keuze lijkt er niet te zijn. Ook dat is vrijheid. Vergeet niet, dat relaties bijna allemaal op karma gebaseerd zijn en dus beperkend werken. Laat jouw relaties vrij en je laat jezelf vrij.

Karma wordt aan de ene kant nog verder uit het leven gehaald voor hen die kiezen voor het Nieuwe Leven. Aan de andere kant wordt karma versterkt voor hen die kiezen voor het oude leven of zelfs nieuw karma creëren. Ook dat laatste zullen we zien gebeuren in 2014. Mensen die willens en wetens vasthouden aan oude stukken of onzuiver handelen zullen nieuw karma creëren wat versnelt naar hen terug gaat komen. 2014 is heftig en confronterend. Mooier kunnen we het niet maken.

Zij die echter in staat zijn het Nieuwe Leven te aanschouwen en hiervoor te kiezen, zullen ongekende potentiëlen aantrekken om dit Nieuwe Leven ook werkelijk te gaan bouwen in vrijheid. Nog nooit is er zoveel energie beschikbaar geweest voor hen die kiezen voor bevrijding en voor het Nieuwe Leven. Nog nooit was er zoveel mogelijk!

“Look at the bright side of life”. Als je dat kunt, dan zul je gaan ervaren dat 2014 het jaar is van overwinning. Overwinning van vrijheid op jouw beperkingen, overwinning van liefde op karma en overwinning van het Nieuwe Leven op het oude leven. Sta als winnaar sterk en 2014 zal jou belonen met oneindige, nieuwe mogelijkheden.

Sta EROP dat 2014 jouw jaar is en zo zal het zijn!

13 februari 2014
Door Aleiah van der Zant
© Aleiah – Guiding your journey home
Deze tekst mag doorgegeven worden aan iedereen, zolang de datum, auteur en copyright vermeld worden.

Geef een reactie