Vroeger werd de waarheid bepaald door autoriteiten buiten ons. Jouw ouders, de kerk, de leerkrachten op school, het nieuws, de regering en de  wetenschap zijn voorbeelden van autoriteiten, die bepaalden hoe ons leven en onze waarheid eruitzag. Waarheid werd voorgekauwd en was daarmee voor veel mensen hetzelfde.

In deze tijd waarin autoriteiten niet meer heilig zijn en allemaal wat anders verkondigen, bestaat DE waarheid allang niet meer. Zelfs binnen familie- en gezinsrelaties verschillen de meningen nogal eens. Hoe ga je daar nu mee om?

De waarheid in onszelf vormt de basis voor de waarheid ervaren en leven in relaties met andere mensen. In relaties komt er echter een nieuwe uitdaging bij en dat is de waarheid van de ander, die vaak niet overeenstemt met jouw waarheid. Of het nu de collega’s betreft op jouw werk, jouw vrienden of romantische relatie, iedereen ervaart op dit moment wel dat de meningen erg verdeeld zijn.

“Is dat erg?”, hoor ik je vragen. Zeker niet, want hierdoor worden mensen gedwongen om zelf na te denken en op zoek te gaan naar hun eigen waarheid. Wat die waarheid is, is persoonlijk. De uitdaging in deze tijd is hoe je liefdevol omgaat met de diverse waarheden van anderen, terwijl je dicht bij jezelf blijft. Hoe laat je anderen hun proces hebben en hoe laat je jouw levensweg niet verstoren door de waarheid van anderen? Hoe blijf je staan in een wereld van meningen?

Die uitdagingen komen tijdens deze workshop naar voren en je gaat leren de antwoorden te vinden in jezelf. Het is essentieel dat je de antwoorden in jezelf gaat vinden, omdat geen situatie, relatie of mening hetzelfde meer is en je dus constant dient in te voelen hoe je in welke situatie dient te reageren.

Na deze workshop weet je hoe je vanuit de onvoorwaardelijke liefde kunt reageren in relaties en situaties met andere mensen. Je zult steviger in jouw schoenen staan en dichter bij jezelf kunnen blijven. Je krijgt heldere handvatten mee, zodat je trouw kunt blijven aan jouw waarheid in verbinding met andere mensen.

Achtergrond

Waarheid wordt het thema van dit najaar. Waarheid in jezelf, waarheid in relatie tot anderen en de wereld.

Waarheid die zichtbaar wordt, waarheid die onhoudbaar blijkt, waarheid die onontkoombaar is.

Hoe ga je om met deze waarheid? Hoe sterk sta je in jouw eigen waarheid? Kun je blijven staan in jouw waarheid als er druk op komt? Durf je trouw te blijven aan jouw eigen waarheid?

Om jou te helpen om met zoveel mogelijk gratie en gemak en vanuit de onvoorwaardelijk liefde het najaar door te komen, geeft Aleiah in het najaar drie workshops over het thema waarheid. Deze workshop is de tweede van de drie. Het is niet nodig om deelgenomen te hebben aan de eerste workshop om deze tweede workshop te kunnen volgen.

Praktisch

De workshop wordt livestream gegeven op zondag 31 oktober 2021 van 10.00 tot 14.00 uur. Vanaf 31 oktober t/m 7 november 2021 kun je de opname bekijken zo vaak je wilt.

Door op de knop “Deze cursus kopen” te drukken, neem je deel aan de cursus. Het aankopen werkt als volgt:

  1. Ga naar Login in het het hoofdmenu.
  2. Zorg dat je inlogt, ingelogd bent of maak een account aan.
  3. Kom terug naar deze pagina.
  4. Druk hieronder op de knop “Deze cursus kopen voor €99”.
  5. Bevestig je aankoop in het pop up venster. (Als er geen pop up venster verschijnt, zorg dan dat je pop up vensters toe staat in de instellingen van jouw internet browser.)
  6. Nadat de aankoop gelukt is, zie je direct informatie over het livestream bijwonen van de workshop in beeld verschijnen op de plek waar eerst de knop “Deze cursus kopen voor €99” stond. Tevens krijg je een bevestiging per mail.
  7. Je kunt de opnames vanaf 31 oktober online bekijken. Je krijg hier dan ook een mail over.
  8. Betaling gaat via automatische incasso. Het kan enige tijd duren, voordat het bedrag wordt afgeschreven.
  9. Mocht je na deze uitleg er toch nog niet uitkomen, dan kun je Aleiah mailen (contact@aleiah.nl).

Geef je dus op voor 31 oktober als je mee wilt doen met de livestream opname.