De Algarve is puur. De lucht, die je inademt, is de schoonste van Europa. De aarde is een krachtbron, die nog onbedorven is. De geuren, die je ervaart, stimuleren je om eens goed te ademen. De zee en watervallen verfrissen je met hun zuivere water. Kortom, een plek om op te laden. Tevens heeft Portugal een rijke historie, die veel verder teruggaat dan de meeste mensen weten met unieke krachtplekken. In deze reis ervaar je het allemaal!

Reisprogramma

Dag 1
Vandaag kom je aan in het hotel in Silves. Laten we de aankomst zodanig proberen te plannen, dat we gezamenlijk kunnen dineren. Overnachting in Silves.

Dag 2
In de ochtend doen we een uitgebreide meditatie om onze reis goed te beginnen. Daarna gaan we Silves te voet verkennen. Silves is het meest authentieke Portugese stadje van de Algarve. Het fort boven op de berg van Silves is imposant en de smalle straatjes zijn gezellig. De komende dagen zullen we hier ook geregeld komen voor het diner. Overnachting in Silves.

Dag 3
Na een meditatie in de ochtend gaan we op weg naar Rocha da pena. Op deze imposante rots maken we een indrukwekkende wandeling. De wandeling is een kleine zeven kilometer en duurt ongeveer 2,5 uur. Na de wandeling gaan we afkoelen bij een waterval. Overnachting in Silves.

Dag 4
Na een meditatie rijden we naar de kust voor een wandeling over de kliffen. We starten bij een oud kerkje vanwaar we een prachtig uitzicht hebben over de kustlijn. Daarna wandelen we 3 kilometer heen en terug over de kliffen, onderweg zwemmen we in de zee als we daar behoefte aan hebben. Overnachting in Silves.

Dag 5
Na een meditatie gaan we vandaag wandelen in de regio van Monchique. Dit is een beschermd natuurgebied met een rijke flora en fauna en bovendien het hoogste punt van de Algarve. Overnachting in Silves.

Dag 6
Na een meditatie rijden we in ongeveer 2,5 uur naar Evora, waar we de komende twee nachten zullen verblijven. Vandaag bezoeken we de Romeinse tempel en de kathedraal van Evora, welke de grootste is van Portugal. Overnachting nabij Evora.

Dag 7
Na een meditatie gaan we naar een van de grootste steencirkels van Europa. De steencirkel is al ruim 8000 jaar oud en een krachtplek waar maar weinig mensen komen. Vlakbij de steencirkel staan ook een menhir (grote alleenstaande steen) die naar de zonsopkomst tijdens de winterzonnewende wijst. Overnachting nabij Evora.

Dag 8
Vandaag sluiten we de reis af met een uitgebreide meditatie en evaluatie in de ochtend. Na de lunch nemen we afscheid.

Begeleiding
Aleiah organiseert en begeleidt de reis. Zij geeft oefeningen, meditaties en evaluaties tijdens de reis. Het is Aleiah’s passie om reizen te organiseren, waarin ze je verder laat kijken en voelen en waarin je de mogelijkheid krijgt thuis te komen bij jezelf. De dochter van Aleiah (Ananda 8-7-2014) vergezelt Aleiah gedeeltelijk tijdens deze reis.

Praktische zaken

Dag van aankomst
Op eerste dag kom je met jouw eigen auto aan in Silves of met het vliegtuig aan op Faro. Als je per vliegtuig komt, dan zullen we proberen de vluchten van alle deelnemers zoveel mogelijk af te stemmen, zodat jullie na aankomst een auto kunnen ophalen op het vliegveld. Het eerste hotel waar we verblijven ligt in Silves en dat is 45 minuten rijden van het vliegveld van Faro. Het zou fijn zijn, als je jouw reis zo plant, dat je voor het diner aankomt, zodat we gezamenlijk kunnen dineren.

Dag van vertrek
Op de laatste dag nemen we na de lunch afscheid. Daarna kun je ervoor kiezen om langer te blijven in Portugal of in de middag/avond of volgende dag terug te vliegen. Ook dat proberen we weer af te stemmen, zodat de huurauto’s gezamenlijk langer worden gehouden of worden teruggebracht naar het vliegveld.

Vervoer
In Portugal, maar ook met de huidige coronamaatregelen, is het het handigst om zelf te rijden. Als de deelnemers bekend zijn, dan zal Aleiah inventariseren wie met eigen auto komt en wie met het vliegtuig en daarna wie wil rijden tijdens de reis.

Hotels
In Silves verblijven we in het Colina dos Mouros hotel met prachtig uitzicht over de stad en het fort. We verblijven op basis van logies en ontbijt. https://www.colinadosmouros.com/en/

Nabij Evora verblijven we in het Graca hotel. We verblijven op basis van logies en ontbijt. http://www.gracahotel.com

Reissom

€1250 per persoon op basis van een tweepersoonskamer
€1425 per persoon op basis van een eenpersoonskamer

Inclusief:

  • 5 overnachtingen in het Colina dos Mouros hotel in Silves op basis van logies en ontbijt
  • 2 overnachtingen in het Graca hotel in Evora op basis van logies en ontbijt
  • Alle excursies exclusief vervoer
  • Begeleiding van Aleiah

Exclusief:

  • Vervoer naar Portugal
  • Vervoer in Portugal, dat wil zeggen een huurauto en/of de brandstof. Aleiah zal dit wel voor de deelnemers regelen, als dat nodig is.
  • Overige maaltijden
  • Noodzakelijke bescheiden om te reizen
  • Reis- en annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven

Minimum aantal deelnemers: 15. Maximum aantal deelnemers: 20

Aanmelding en betaling

Je kunt je aanmelden voor deze reis als je uitgenodigd bent voor deze reis of na overleg met Aleiah (contact@aleiah.nl). Aanmelding geschiedt door het boekingsformulier hiernaast in te vullen. Als je meewilt met deze reis, geef je dan zo spoedig mogelijk op, zodat Aleiah de hotels kan reserveren. De aanmelding is definitief als de aanbetaling van €200 bij een tweepersoonskamer en €375 bij een eenpersoonskamer ontvangen is. Deze aanbetaling is niet restitueerbaar. De restantbetaling dient uiterlijk 2 weken voor aanvang van de reis overgemaakt te zijn.

Noodzakelijke testen
Op dit moment kun je Portugal in met een negatieve testuitslag van een antigeentest of een pcr-test. Terug naar Nederland kun je zonder test. Uiteraard kan dit ieder moment weer veranderen.

Reis: PortugalGegevens thuisblijver
Overige gegevens


Ja


Ja, ik heb de reisvoorwaarden gelezen en ga hiermee akkoord.